top of page
  • Writer's pictureAili Majakangas

Julumetun Julia


Julumetun Julia

Vuoden päästä ensimmäisestä kuvauksesta oltiin jo sovittu seuraava kuvaus Katin kanssa. Paikaksi valikoitui tällä kertaa Turvekammi Nummijärvellä. Kati oli aiemmin kesällä käynyt kyseisessä paikassa ja oli siitä saanut inspiraation kuvauspaikalle. Todellisuudessa tämäkin kuvaus oli saanut alkunsa edellisessä postauksessa mainitussa kuvataidekerhossa, kun valmistin paperimassasta sekä kanaverkosta päähinettä tulevii kuvaustarpeisiin. Kati askarteli asusteet kuvausta varteen sekä sopii Turvekammin käytöstä kuvauspäivänä. Apulaiseksi tällä kertaa lähti mukaan Katin ystävä Saija.

Turvekammi sijaitsee Eteläpohjanmaalla Nummijärven Ruuhinevalla. Idean isänä on Erkki Kalliomäki. Kammikylä on mielenkiintoinen ja kiehtova paikka, jossa voi viettää hetken hiljaisuudessa nauttien nokipannukahvia, saunoa, tai pitää jopa pienimuotoiset juhlat. Alueella on Turvekammi,  Savukammi,  Nevansaari sekä Julumetun tupa. Viimeisestä keksittiin myös nimi meidän fantasiakuvaushahmolleen- Julumetun Julia

Turvekammin isäntä Erkki Kalliomäki

Kuvauspäiväksi osoittautui erittäin kaunis ja lämmin syyspäivä. Kammin isäntä Erkki Kalliomäki oli paikan päällä keittämässä tervaa. Hän kertoi paikan historiaa sekä tarinoita mielellään myös meillekin. Kyllä häntä kovasti nauratti meidän kuvaustouhut.

Suossa kun oltiin, niin paikoin oli kyllä aika märkää touhua tämä kuvaaminen, tarkkaan sai katsoa että jalat pysyivät pitkospuilla. Kuvauksemme saivat myös jonkin verran yleisöä, koska kaunis sää oli houkutellut paikalle myös muutaman retkeilijän. Kuvausten päätteksi Erkki keitteli meille nokipannukahveet sekä tarjosi emännän leipomaa pullaa. Lisäksi hän oli lämmittänyt meille saunan, jossa kuvausten jälkeen nautittiin makoisista löylyistä sekä pulahdettiin suo-ojaan vilvoittelemaan.

Syyskuun ilta pimeni nopeasti ja hämärä asettui suolle. Kolme naista saunoo pimeällä suolla, välillä kuuluu aina nauruntörähdys, kun muisteltiin päivän tapahtumia.

Suollahan on nähty usein kuljeksimassa Ruuhinevan Jeroomi, mitähän mieltä hän mahtaa olla päivän touhuista...


278 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page